Svatomartinské rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto : 400g hladké mouky, 1 Hera, 1 zakysaná smetana (200g) + vejce na potření Náplň: já osobně dělám klasiku - maková, tvarohová, povidlová

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky, hery a zakysané smetany uhněteme těsto a dáme uležet do lednice (minimálně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc). Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme ho na 4 díly, každý díl pak rozválíme do kruhu a opět rozdělíme a to na 8 dílků (trojúhelníčků). A pak už jen plníme a srolujeme do tvaru rohlíčků. Nakonec potřeme vejcem a dáme péct na 200°/ 20minut. Moučkový cukr smícháme s vanilkovým a ještě horké rohlíčky obalíme.

Z těsta je 32 rohlíčků.

Dobrou chuť :-)