Čokoládové Club řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 1 vrchovatá PL kakaa. Náplň:140 g máslových sušenek Club, 1 čokoládová poleva tmavá, 1vrchovatá PL Nutelly. Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 g hořké čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: asi 100 ml uvařené černé kávy, 1 Ledové kaštany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 12 minut). Vychladlý korpus pokapeme studenou kávou.

Náplň: Sušenky nasypeme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme, čokoládovou polevu rozpustíme a smícháme se sušenkami, přidáme Nutellu a náplň urovnáme na korpus. Necháme ztuhnout.

Krém: Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku, vlijeme rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (nebo ji můžeme nastrouhat). Na sušenkovou náplň nalijeme krém, zarovnáme a necháme ztuhnout.

Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami. Ty uděláme z Ledových kaštanů škrabkou na brambory.