Honzovy buchty - ze školní jídelny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

polohrubá mouka 1100 g cukr krupice 170 g sůl 15 g tuk do těsta (máslo je nejlepší) 170 g vejce 2 ks droždí 50 g mléko 600 ml olej na maštění 120 g cukr moučkový 20 g (na posypání)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí uděláme kvásek, který necháme vykynout.

Do nádoby na hnětení (hnětala jsem v kuchyňském robotě - super), dáme mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek, vlažné mléko a zaděláme těsto, které necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na díly a plníme náplní a skládáme do vymaštěného pekáče. Buchty peroutkou potíráme olejem, aby se neslepily, necháme opět vykynout a upečeme do zlatova.

Po prochladnutí buchty vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Nechte si chutnat.. :o)))