Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem ( cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem.