Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli a rozkrájená rajčata a dusíme za občasného podlití vodou dokud maso nezměkne, přidáme žampiony. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 min. provařit.
Dochutíme hořčicí, pepřem.