Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z marinády, orestujeme na pánvi (dle tloušťky cca 5-10 minut z každé strany), panenku vyndáme a uložíme do hrnce. Připravíme si omáčku, v kastrůlku svaříme víno a šalotku, dokud se víno skoro nevyvaří, pak přidáme šlehačku a necháme povařit cca 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět na plotnu, přidáme hořčici (já měla pouze plnotučnou a kremžskou tak jsem obě smíchala a dala tam 2 lžíce směsy bylo to dobré) a vše dochutíme pepřem a solí. Panenku naporcujeme a přelijeme omáčkou. Výborné, vcelku rychlé, nic složitého a chuť je znamenitá.