Panenka s bylinkovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na rozpálenou pánev vložíme panenku a orestujeme ji dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.

Panenku s bylinkovou omáčkou servírujeme na talíř tak, že prokládáme maso a rajčata. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Panenku s omáčkou podáváme s různými úpravami brambor nebo s rýží.