Vánoční cukroví 2013



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kakao, ořechy, rum, mandle....

POSTUP PŘÍPRAVY

Kokosky- 4 bílky, 20dkg strouh. kokosu, 20dkg cukru krupice, 1 PL octa - bílky s cukrem ušlehat v páře do tuha, přidat kokos, ocet a upéct .

Likérové jazýčky- 25dkg hladké mouky, 12dkg cukru moučka, 18dkg másla, 3dkg strouh. mandlí, 1 žloutek, 2 lžíce mandlového likéru -vypracovat těsto,nechat vychladit ,vykrájet tvary, upéct a plnit
Likérovou náplní- 5 PL kokosového mléka(může být i obyčejné) 10dkg cukru, 15dkg strouh. mandlí-svařit, vychladit a zamíchat do 20 dkg rozpuštěné bílé čokolády, přidat mandlový likér podle chuti

Ořechové rohlíčky, máčené v čokoládě, sypané ořechy -350g polohrubé mouky, 100g másla, 100g sádla, 50g nastrouhané čokolády, 120g cukru moučka, 50g ořechů, 1 žloutek, 1 PL kakaa

Florentýnky - Těsto - 200g hl. mouky, 125g másla, 50g cukru moučka, 2 PL kakaa, 1 žloutek, citr. kůra, sůl, žloutek na potření
-těsto vypracujeme klasicky na vále, necháme odležet a vypichujeme kolečka, která potřeme žloutkem a lžičkou dáme trochu náplně
- Mandlová náplň - 120g kandovaného ovoce, 3 KL medu, 40g másla, 40ml smetany, 60g cukru, 80g mandlových hoblinek (nasekaných mandlí)- svařit smetanu s cukrem, máslem a medem, vmícháme kand. ovoce a mandle a necháme zkaramelizovat ( pokud je směs řidší přidáme mandle), pečeme asi 10-12 minut na 170-180 °C. Vychladlé pocákáme čokoládou.

Ořechové trubičky - 350g hladké mouky, 120g mletých ořechů, 120g cukru moučka, 120g másla, 2 vejce, 4PL rumu- zadělat těsto , nechat uležet a natáčet na trubičky, upéct
Salkový krém - 1 Salko, 500g másla, krokant (nemusí být ), rum

ořechové trubičky, plněné salkovým krémem
linecké, plněné marmeládou,polité čokoládou
linecké slepované bílou čokoládou, polité čokoládou a s marcipánem
šlehačkové. sádlové, ořechové rohlíčky, kokosové rohlíčky, slepované kokosovým krémem, slepované kokosky, linecké cukroví
kokosky, ořechy, slepované karamelovým krémem s ořechy, kakaová, ořechová kolečka, plněná čokoládovým a vanilkovým krémem, politá čokoládou, kokosové jazýčky, plněné krémem s vaječným koňakem
vosí hnízda, ořechové kuličky, ořechová kolečka, plněná máslovým krémem a nevařeným salkem, politá čokoládou a s mandlemi
linecké slepované marmeládou, polité čokoládou
florentýnky, ořechové čokoládové rohlíčky, namáčené do čokolády a sypané ořechy, ořechové trubičky, plněné salkovým krémem