Jablečník s pudinkem a jogurtem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 6 PL horké vody, 4 PL oleje, 600 g očištěných jablek. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 karamelový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 90 g cukru moučka, 4 želatinové plátky. Nahoru: 40 g hořké čokolády, smetana 12 % nebo ke šlehání (asi 50 ml).

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh.
Na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem urovnáme tenké plátky jablek, zalijeme je piškotovým těstem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (asi 20 minut). Vlažný korpus převrátíme na druhý plech a odstraníme papír.
Uvaříme pudink a horký nalijeme na jablíčka, necháme dobře vychladnout.
Jogurt s tvarohem a cukrem prošleháme, rozpuštěné želatinové plátky přimícháme k jogurtu. Na moučník přiložíme ráfek a krém nalijeme na pudink.
Ve smetaně rozpuštěnou čokoládu nalijeme na krém a promícháme.
Moučník necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.