Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

PŘÍPRAVA:



Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme vychladnout. Touto směsí plníme řízky, které spojíme párátky, sklepneme na okraji a opečeme na oleji. Na vymaštěný plech(pekáč) klademe oloupané nakrájené brambory, osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně dáme slabé plátky slaniny, nahoru plněné řízky, přikryté pečeme v předhřáté troubě asi 35 minut.