Madarský Krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg hl. mouky 10 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 Pl rumu, 1 lžičku sody ,5 dkg másla, 1 PL medu Krém: 1 L mléka, 2 PL mouky, 2 vanil. pudinky (80 g) 3 žloutky, 20 dkg másla 15 dkg moučkového cukru, 2 vanilkové cukry. 1/2 L créme fraiche

POSTUP PŘÍPRAVY

25 dkg mouky hl.mouky 10 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 Pl rumu, 1 lžičku sody, 5 dkg másla, 1 PL medu
dobře zpracujeme ... rozdělíme na dvě části, rozválíme a upečeme na plechu každý zvlášť ... na 180 stup.
vrchní plát si nařežeme rádýlkem ..

Krém:


Postup: z mléka, mouky, žloutku, vanil.pudingu uvaříme kaši ... necháme vychladnout.
Cukr s máslem, vanil. cukrem, vyšleháme a spojíme s vychladlým pudinkem
spodní plát těsta natřeme krémem, na to dáme vyšlehané créme fraiche a poklademe vrchní těsto , pocukrujeme.


Zdroj: Facebook.
foto.