Vepřové na česneku se slaninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová plec/kýta,olej,1 cibule,asi 5-6 stroužků česneku,lžíce sladké papriky,asi 10 dkg anglické /já měla dnes královskou slaninu/ ,sůl,pepř,vývar / voda,hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na nudličky.Na olej dáme slaninu,na kostičky,přidáme najemno nasekanou cibuli a opečeme dohněda.Pak vložíme maso,které za stálého míchání opečeme doběla.Přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek,zasypeme paprikou,lehce orestujeme,aby paprika nezhořkla,osolíme,opepříme a podlijeme vývarem/vodou.Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka dle masa asi 1-1,5 hodiny za občasného podlévání.Až je maso měkké,dochutíme a zahustíme troškou mouky,povaříme.U nás nejraději se špeclemi,ale může být i rýže,brambor