Strouhaný tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Strouhaný koláč Na těsto: 400g hl.mouky 250g másla nebo hery 150g cukru 1 vanilkový cukr 1/2 prdopeče 1 žloutek 3 lžíce kakaa ideálně holandského tmavého Náplň 500g tvarohu 85g cukru+1 vanilkový 1 lžíce vanilkového pudinku(nebo solamylu) 3 žloutky 4 bílky(vyšlehat do tuha) *************************************** pozn.Pokud máme bílky v mrazáku(např. po pečení dorta nebo z Vánoc) náplň připravíme takto 2 tvarohy 4 vyšlehané bílky 1 vanilkový pudink 85g cukru Tvaroh je takový nadýchaný,pěnový ,jsem spíše pro tuto variantu,pokud máme tedy schované bílky a nemůžeme jinak zpracovat žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto zpracujeme a dáme do chladu na půl hodiny,kidně do mrazáku aby se to lépe strouhalo.
Vše na náplň kromě bílku vyšleháme,nakonec vmícháme ušlehané bílky a dáme na chvíli do lednice.
Nastrouháme si více než polovinu těsta a rozprostřeme na vymazaný plech,na těsto vylijeme tvaroh,uhladíme a a posypeme zbytkem strouhaného těsta,nemusí zakrýt celý tvaroh ,klidně můžou být bílá místečka.
Pečeme na 170°C