Dušená mrkev s masem a cibulí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 dkg mrkve,50 dkg libové vepřové plece,2 velké cibule,8 dkg slaniny,1 větší pórek,2 stroužky česneku,sůl.pepř,trochu cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme v kastrolu,přidáme nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky-necháme zesklovatět a přidáme kostky masa-opečeme z obou stran.Pak přidáme kolečka mrkve,osolíme,osladíme,trochu podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.Asi po 30 minutách dušení přidáme pórek nakrájený na kolečka a ještě společně dusíme asi 5 minut.Chutná výborně s vařenými brambory ale můžeme podávat jen s chlebem.