Vepřové maso v kapustě s bramborem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepř.plecko-nejlépe /může být i kýta,krkovice/.....1 větší kapusta,3-4 str.česneku,sů,pepř,2 cibule,kmín celý/mletý,3 najemno nastrouhané brambory,sádlo,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibuli,přidáme maso,ze všech stran pořádně opečeme,až se zatáhne a lehce změkne,pak osolíme,opepříme,přidáme kmín.Kapustu očistíme vykrájíme košťály a nakrájíme na malékousky/ nudličky,přidáme k masu,podlijeme vodou přiklopíme a dusíme doměkka,až jsou maso i kapusta měkké,zahušťuji stejně jako zelí do vroucího vmícháme najemno nastrouhané syrové brambory a povaříme do zhoustnutí,dochutíme solí,rozetřeným česnekem...takto kapustu milujeme,jíme s bramborem nebo chlebem,foto hotového dodám