Panna Cotta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 ml smetany 30% , 200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 6 plátků želatiny, 4 lžíce cukru (nebo bílá čokoláda 100 gr, zase bude mít jinou chuť), špetka soli, jahody, maliny, lesní plody...

POSTUP PŘÍPRAVY

Do Mikro plus konvičky nalijeme smetanu a mléko, přidáme podélně přepůlený lusk, ohřejeme v mikrovlné troubě až k varu, určitě promícháme během ohřívání, může to trvat dle výkonu 3-4 min., mezitím necháme nabobtnat želatinu v troše vody, vyndáme lusk a vydlabeme z něj semínka, nyní ke smetaně přidáme želatinu a cukr nebo čokoládu, šlehací metlou mícháme do rozpuštění a pak již nalijeme do silikonové formy na muffinky, srdíčka, tartaletky, vložíme opatrně do lednice a přes noc necháme ztuhnout. Před podáním, dno formy ponoříme na chvíly do teplé vody, pak jde lépe vyklopit, podáváme s rozmačkaným ovocem, moooc dobré jsou i horké maliny, lesní plody...