OVOCNÉ ŘEZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg hl. mouky, 4 vejce, 25 dkg cukr krupice, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku přášku do pečiva, kompotované ovoce či čerstvé (mandarinky, broskve, jahody), 2 smetany na šlehání, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1/2 l vody, vanilkový puding, 1 dl šťávy z kompotu

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškot - žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej. Mouku smícháme s práškem a přidáme ke směsi. Pak přidáme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme.\r\nKrém - šlehačky ušleháme vmícháme do ní zakysané smetany a vanilk. cukry. Vychladlý piškot potřeme krémem a pokladme kousky ovoce.\r\nPoleva - půl litru vody přivedeme k varu. Ve šťávě z ovoce rozmícháme pudingový prášek, vlijeme do vařící vody a cca 2 min. povaříme. \r\nŘezy potřeme želém a necháme ztuhnout v lednici nejlepe přes noc.