ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení:-)ale nakonec stojí za to:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso cca 750g-1kg(plec,kýta,může být ale i kuřecí-co Vám chutná),2 větší cibule,balení olomouckých syrečků,kelímek smetany ke šlehání,100g anglické slaniny,1 lžička plnot.hořčice,lžička oregana,sádlo(olej)

POSTUP PŘÍPRAVY

MASO NAKRÁJÍM NA KOSTKY,CIBULE NA PLÁTKY,SLANINU NA MALÉ KOSTIČKY.NA TUKU OSMAHNU CIBULI,AŽ ZESKLOVATÍ PŘIDÁM SLANINU,PO CHVÍLI PŘIDÁM MASO A ZPRUDKA OSMAHNU DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM.VE ŠLEHAČCE ROZMÍCHÁM LŽIČKU HOŘČICE,MALINKO SOLI,ZALIJI MASO,PROMÍCHÁM,NAHORU NASKLÁDÁM PLÁTKY SYREČKŮ.OPATRNĚ SE SOLÍ,SLANINA I SYREČKY DODAJÍ SLANOU CHUŤ!!!DÁM POZVOLNA PÉCT DO ROZPÁLENÉ TROUBY,NEJDŘÍVE DO VYŠŠÍ TEPLOTY CCA 200,PO CHVILCE UBERU NA CCA 160 STUPŇŮ.PEČU DO ZMĚKNUTÍ,PŘED DOHOTOVENÍM CHVILKU NECHÁM PÉCT OTEVŘENÉ.PODÁVÁM S AMERICKÝMI,ČI JINAK PEČENÝMI BRAMBORAMI,NEBO S ČÍMKOLIV JINÝM.INSPIROVALA JSEM SE NA TOPRECEPTECH A TEDY MUSÍM PŘIZNAT,DĚLALA JSEM JIŽ MNOHOKRÁT,JE TO NESKUTEČNÁ DOBROTA,SICE TEN DEN VŽDY POSTRÁDÁ SMYSL DOMA ZAPALOVAT AROMALAMPY:-)PROTOŽE TEN SMRAD:-)JE NESKUTEČNÝ,ALE KONEČNÝ VÝSLEDEK STOJÍ ZA TO:-)TAK SNAD SI TAKÉ POCHUTNÁTE:-)

Orestuji cibuli,potom slaninu...
Osmahnu zprudka kostky masa....
Zaliji šlahačkou smíchanou s hořticí,pokladu plátky syrečků...