Čokoládový koláč s mandlemi, bez mouky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hořké čokolády+ 150g třtinového cukru nebo krystalu + 150g másla + 100g mletých mandlí + 5 vajec ( žloutky a bílky zvlášť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a cukr. Odstraníme z tepla, promícháme, přidáme mleté mandle. Pak po jednom přimícháváme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi jako poslední. Pečeme v dortové ( bude vyšší) nebo koláčové formě na pečícím papíru při 180 stupních 40-50 minut. Před podáním řádně poprášíme kakaem nebo práškovým cukrem.

Rozpustíme čokoládu, přidáme cukr, máslo a promícháme.
Do čokoládové směsi přídáme mleté mandle nebo ořechy, po jednom žloutky a nakonec sníh
Vzniklé těsto nalijeme do formy a pečeme při 180 stupních
Necháme vychladnout a posypeme
cukrem nebo kakaem