Dušená vepřová játra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej, cibule, vepřová játra, hladká mouka, sladká paprika, nové koření, celý pepř,sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji do růžova, přidáme 1 až 2 lžičky mleté sladké papriky, přidáme na kostičky nakrájená, omytá vepřová játra a opražíme dokud si maso nepustí štávu, poté přidáme asi 2-3 lžíce hladké mouky, chvíli opražíme dohněda ( stále mícháme, pozor na připálení ) zalijeme studenou vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme pár kuliček nového koření a celý pepř . Vaříme v papiňáku cca 20-30 minut, dokud není maso měkké. Omáčku můžeme ještě před koncem vaření zahustit trochou hladké mouky dobře promíchané s vodou.Solíme vždy až nakonec ( jinak by nám maso ztvrdlo ).