Kuřecí plátky v kořeněné kari omáčce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 kuřecích plátků,sůl,pepř,hladká mouka,hrst směsi kořenové zeleniny/mrkev,celer,petržel/,4 bobkové listy,půl lžičky drceného kmínu,trošku pepř,lžička kari,lžička sušeného česneku,1 cibule,máslo,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

.......

Kuřecí plátky lehce naklepeme,osolíme,opepříme jen lehce a obalíme v hladké mouce.Na pánvi rozehřejeme máslo s troškou oleje,aby se nepřepalovalo,dáme najemno nasekanou cibuli a bobkový list a opečeme do světle hněda,pak přidáme plátky,které opečeme z obou stran.Přendáme do kastrolu i s výpekem,podlijeme studenou vodou,osolíme,přidáme všechno koření a kořenovou zeleninu a přivedeme k varu
Přiklopíme a dusíme pod poklicí doměkka.Až je maso měkké,vyjmeme ho na stranu,bobkový list vyhodíme a šťávu rozmixujeme ponorákem.Je-li málo hustá,zahustíme lžičkou mouky rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 15 minut,vrátíme maso
Takhle to vypadá hotové,ještě dáme lžíci sekané petržele a podáváme s rýží brambory nebo kaší