Pudinkový řez - pro milovníky Margotky - lahodný, rychlý a levný zákusek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dávka na klasický plech - Těsto : 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa. Pudink - 2x pudink v suchém stavu vanilka, 700ml mléka, cukr dle chuti Posyp - 2 Margotky 100g - možná by stačila na tu klas.dávku i jedna, ale radši nešetřete, výsledek je super :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin na těsto vypracujte šlehačem těsto - žádné oddělování bílků - nejdříve smíchat suché suroviny v míse a dat bokem, v další šlehací míse šlehat mokré suroviny a poté do nich zašlehat suroviny suché. Na vymazaný a vysypaný plech nalít těsto a dát péct na nějakých 180st, opatrně asi 15-20 minut, každá trouba peče jinak, tak zkoušejte párátkem. Nechte chvíli zchladnout. A v tomto čase si připravte pudink ze dvou sáčků klasickým způsobem, jen použijte méně mléka, čili 700ml cca. Hned po uvaření nalijte na upečený korpus a chvíli si buchty nevšímejte :-) V tomto mezičase - cca 15 minut - doporučuji si dát Margotky do mrazáku. Poté je nastrouhejte na slzičkovém struhadle a dejte moučník pořádně vychladit. Jedli jsme jej po cca hodině a byl supr, bohužel asi nezjistíme, jak super by byl proležený do zítra, protože už je půlka pryč :-) Dobrou chuť !

1
ještě vcelku