Burisony v čokoládě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g cukru krupice, 2 PL pomerančové šťávy, 40 g burisonů, 200 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 90 ml smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr nasypeme do kastrůlku a na slabém plameni bez míchání necháme rozpustit na karamel, odstavíme, vmícháme šťávu, ihned vmícháme burisony a rychle je natlačíme do předem připravené formy na biskupský chlebíček, vyložené pečící papírem. Plát během chvilky ztuhne. Ztuhlý plát vyndáme a formu opět vyložíme pečícím papírem.

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládu, přimícháme do nich smetanu. Polovinu čokolády nalijeme do formy, položíme burisonový plát a zalijeme zbytkem čokolády.

Rozpustíme bílou čokoládu s tukem, nalijeme nahoru a promícháme. Necháme ztuhnout.

***