Jarní zelená polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Porce: 6-8; SUROVINY: 2 vaničky řeřichy, 400g mraženého hrášku, 2 velké brambory, 1,5l zeleninového vývaru, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 4-5 snítek máty, špetka chilli, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5min orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Jakmile jsou brambory uvařené, můžeme stáhnout z ohně. Přidáme rozmražený hrášek, řeřichu, lístky máty a rozmixujeme. Dochutíme chilli, solí a pepřem. Servírujeme zakápnuté smetanou a olejem. Můžeme přidat orestovaná dýňová semínky, ale je to jen takové zpestření.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou