Meruňkové řezy se sněhem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 4 vejce, 140 g cukru moučka, ½ hrnku oleje, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL mletého máku, 1 PL cukru moučka. Dále: 1 meruňkový kompot, 3 bílky, 2 PL cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ke konci šlehání pomalu vléváme olej, ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Asi ¾ těsta natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, do zbytku těsta přidáme mák smíchaný se lžící cukru, natřeme na těsto, poklademe okapanými meruňkami a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 15 minut.

Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, natřeme jej na koláč a dopečeme při 160°C asi 10 minut. Vychladlý koláč krájíme na řezy mokrým nožem, aby se sníh nelepil na nůž.