Perník s pudinkovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 ml mléka, 100 ml oleje, 1 vejce, 1 prášek do perníku, 1 PL kakaa. Krém: 450 ml mléka, 450 ml smetany ke šlehání, 120 g cukru krupice, 2 čokoládové pudinkové prášky. Dále: strouhaný kokos, čokoládová poleva v sáčku, čerstvé maliny.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto dáme do mísy a šleháme 3 minuty. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 minut.

Uvaříme pudink z pudinkových prášků, cukru, mléka a 250 ml smetany. Studený pudink dobře vyšleháme. Zvlášť ušleháme 200 ml smetany a tuto šlehačku lehce přimícháme do pudinku. Krém natřeme na vychladlý perník, zvlníme, posypeme kokosem a necháme ztuhnout.

Pokrájené řezy pak zdobíme čerstvou malinou a pocákáme čokoládou.