Kokosové dortíčky s marcipánem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 40 g mletých ořechů, citronová kůra, trocha skořice, 140 g tuku, 1 žloutek. Krém: 150 ml mléka, 80 g kokosu, 80 g cukru krupice, 80 g drcených piškotů, 100 g másla, trochu rumu. Dále: kokos na obalení, marcipán.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout v ledničce, rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě předehřáté na 180°C.

Mléko s kokosem a cukrem svaříme a vychladíme. Vmícháme rozdrcené piškoty a rum. Vyšleháme změklé máslo a smícháme s kokosovou hmotou. Krémem spojíme dvě kolečka, boky vyválíme v kokosu.

Mezi dvě potravinové fólie vložíme koupený marcipán, rozválíme jej a vykrajujeme hvězdičky, které rumem přilepíme na kolečko a posypeme kokosem.