*** ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ ŠTRŮDL ***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg špaldové mouky, 250g Hery+na potření, 1 lžička octa, 1/2 hrnku vody Náplň:2kg jablek, 4 lžíce třtinového, mletá skořice, hrst vlašských oříšků a rozinek (volitelné)

POSTUP PŘÍPRAVY

Mouku nasypejte na vál, přidejte sůl a nastrouhejte ztuhlou Heru. Pokapejte octem, přidejte trochu vody a vypracujte těsto. Dle potřeby si přidávejte vodu a vytvořte tuhé těsto, které necháte asi 1 hod. odležet v chladu.

Mezitím si oloupejte a nastrouhejte jablka, vmíchejte cukr a skořici, můžete přidat i posekané vlašské oříšky a rozinky namočené v rumu. Odleželé těsto rozdělte na dva díly a ty rozválejte na pláty. Naplňte je jablečnou směsí, potřete Herou / máslem a pečte při 185°C asi 1/2 hodiny (zpočátku pečte o trochu prudčeji).

Inspirovala jsem se receptem otisklým v jednom z čísel časopisu F.O.O.D, jen jsem si ho trochu poupravila.


Dobrou chuť!!!


Uvitám veškeré komentáře :)))