Králík se špenátem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 
2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso osolíme a opepříme.\r\n3. V kastrolu rozehřejeme olej a špikovaná stehna v něm opečeme, poté vyndáme na talíř. Do hrnce nasypeme zbylou pokrájenou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme hořčici, víno a bobkové listy. Hrnec přiklopíme a králíka zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby ho podléváme vodou. Ke konci přidáme lístečky tymiánu. Zeleninu ve šťávě můžeme ponechat vcelku, nebo rozmixovat.\r\n4. Špenát: Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát vložíme do sítka a propláchneme teplou vodou. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a překrájíme ho. V kastrůlku na rozehřátém oleji opečeme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, asi 5 minut ho podusíme a nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme ho k připraveným stehnům.