Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.
Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme maso a necháme nejdřív dusit ve vlastní šťávě, až se nám začne chytat dna, zalijeme vodou aby bylo maso pod ní, opepříme, osolíme, přidáme rajčatový protlak a zázvor-necháme dusit. Když maso měkne a voda se částečně vydusí, dáme k němu česnek, oba celery, dochutíme solí, můžeme dolít vývar, nebo vodu, dusíme dál až máme všechno měkké a nakonec zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody a necháme přejít varem do zhoustnutí.