Guláš z uzeného a vepřového masa-děkuji Nadě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ingredience 300 g uzeného masa 300 g vepřového masa - z ramínka nebo plecka 250 g bílého zelí - nakrájeného na velmi tenké nudličky 100 g slaniny 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce oleje 2 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 350 ml vepřového vývaru 150 ml kečupu 2 špetky soli 3 lžíce nasekané zelené petrželky

POSTUP PŘÍPRAVY

postup přípravy1.Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte v hrnci na oleji, přidejte na kostky nakrájené uzené a vepřové maso. Přidejte mletou papriku, nakrájené zelí, vývar, přikryjte a duste do změknutí.2.Zvlášť na pánvi připravte ze sádla a mouky světlou jíšku, rozřeďte ji vodou a přidejte k masu. K masu přidejte kečup (můžete použít i pálivý) vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti osolte.3.Podávejte nejlépe s rýží posypané petrželkou.