Provensálská vepřová kýta-děkuji Ivance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600g vepřové kýty (může být i plec) 1 plechovka loupaných krájených rajčat 2 lžíce provensálského koření olej sůl 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3cm široké proužky. Osolíme a zprutka opečeme na rozpáleném oleji. Zasypeme provensálským kořením (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, ocukrujeme, přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.