Vepřové maso se zelím a nudlemi-děkuji Dandě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500 g vepřové kýty •sůl •pepř •solamyl •čerstvý zázvor •2 nakrájené cibulky •olej •600 g mladého zelí •2 lžíce vypraných rozinek •cukr •citronová šťáva •400 g čerstvých nudlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Nakrájejte na kousky 600 g mladého zelí, vložte do vroucí, osolené vody a povařte 2 minuty. Pak zelí sceďte a nechte okapat.
Nakrájejte na kostičky 500 g vepřové kýty, maso osolte, opepřete a obalte ve lžíci škrobové moučky. Ve větší pánvi rozehřejte 2 – 3 lžíce oleje, vložte maso a opékejte do měkka.
K měkkému masu přidejte lžičku nakrájeného čerstvého zázvoru, 2 nakrájené cibulky a lehce opečte.
Zelí orestujte na lžíci oleje, přidejte rozinky, zahustěte lžičkou solamylu a dochuťte cukrem a citronovou šťávou. Můžete přidat sojovou a chilli omáčku.
Zvlášť v osolené vroucí vodě se lžičkou oleje uvařte 400 g čerstvých nudlí.