POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dělám ráda, je to hrníčková rychlovka. Čerpáno z receptů hlasatelek rádia Frekvence 1. Použijte libovolný hrnek (200-250ml), množství je na klasický velký hluboký pekáč. Lze použít jakékoliv sezónní ovoce.
POSTUP PŘÍPRAVY
těsto:
polohrubá mouka - 2 hrnky
cukr - 1/2 hrnku
olej - 1/2 hrnku
mléko - 1 hrnek
2 vejce
3/4 sáčku prášku do pečiva (lze i celý)
žmolenka:
polohrubá mouka - 1 hrnek
cukr - 1 hrnek
vanilkový cukr - 1 sáček (někdy pro obměnu dávám skořicový)
máslo - 1/2 kostky (125 g)
Ingredience na těsto smícháme, vymícháme hladké těsto, nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem, poklademe ovocem, zasypeme žmolenkou a dáme péct. Toť vše.
Pečeme na cca 180-190°C prostě dozlatova podle žmolenky, cca 30-40 min. Pro jistotu vyzkoušejte špejlí, zda je těsto uprostřed hotové.
Dobrou chuť!
celý plech |
na řezu |