Řecké jogurtové koblížky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2vejce 200ml hustého řeckého jogurtu 200g hladké mouky 1lžička kypřícího prášku do pečiva 1lžíce krupicového cukru špetka soli olej na smažení med na přelití mletá skořice na poprášení nasekané vlašské ořechy na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce dobře našlehejte a pak k nim přimíchejte jogurt. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, špetkou soli a cukrem, pak suchou směs přisypávejte k mokré a dokonale promíchejte dohladka. V hrnci rozpalte olej větší množství aby koblížky byli potopené, lžičkou odebírejte těstíčko a smažte koblížky ze všech stran dozlatova.
Nechte okapat na papírových utěrkách a pak je polévejte mede a posypte skořicí a nasekanými ořechy.
Přeji dobrou chuť.