Třešňový crumble

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vypeckované třešně cca 300 gr 2 lžíce rumu skořice citronová šťáva 60 gr mandlové mouky 60gr jemných vloček 50 gr třtinového cukru vanilkový cukr Amylon 60 gr másla mandle nakrájené na menší kousky

POSTUP PŘÍPRAVY

Třešně naložíme do rumu a citronové šťávy a zasypeme skořicí a necháme chvilku marinovat.
V misce smícháme sypké přísady včetně mandlí, nakonec máslo a prsty vytvoříme drobenku. Na chvilku dáme do lednice vychladnout.
Zapékací misku vymazat máslem, nasypat třešně, zasypat drobenkou a vložit do trouby 170°C zapéct na cca 30 minut.

Na chuť je to opravdu lahůdka. Bohužel, fotku nemám, zapomněla jsem, že peču a trošku se mi vršek připekl, takže to moc není fotogenické. Nicméně jedlé je to dost. :-)