Kuřecí játra na česneku-děkuji maminčinyrecepty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg kuřecích jater, 1-1,5 paličky česneku, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 1 velká cibule, 100 ml jemného kečupu, 3 lžíce wocestrové omáčky, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátečky.
Na troše oleje necháme zpěnit cibuli. Až trochu změkne, přidáme česnek a mícháme asi půl minuty. Pak do pánve nasypeme pokrájená játra a za častého míchání ze všech stran prudce opečeme.
Opepříme, okmínujeme, zalijeme kečupem a worcestrovou omáčkou. Promícháme, případně podlijeme troškou vody a za občasného míchání dodusíme doměkka (cca 10 minut). Nakonec podle chuti osolíme.