Salát z kysaného zelí s ovocem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g kysaného zelí 100 g šunkového salámu 1 jablko 1 pomeranč 150 g hroznového vína 1 lžíce slunečnicových semen 200 ml kysané smetany sůl mletý pepř cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Kysané zelí pokrájíme na drobno, šunkový salám na proužky. Jablko a pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostky. Hroznové víno omyjeme, necháme okapat a jednotlivé bobule rozpůlíme a vyndáme z nich jadérka. Všechny připravené suroviny v míse zamícháme a posypeme slunečnicovými semínky. V zakysané smetaně rozmícháme sůl, pepř a trochu cukru a tuto zálivku promícháme se salátem. Dáme do chladničky na půl hodiny odležet.

Recept jsem našla na netu. Je vynikající, přímo žravý... proto vkládám sem ;)