******* bígus od naší babičky *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5kg kysané bílé zelí, středně velká cibule, olej, uzený špek na chuť, uzené maso (může být i uzené kuřecí nohy), kmín, sůl. Na zahuštění: hl. mouka a mléko

POSTUP PŘÍPRAVY

na oleji osmahnout na jemnou nakrájenou cibulku. Po chvíli přidat na kostky nakrájený uzený špek. Až cibule je bílá, tak přidat na jemno nakrájené zelí. Přidat kmín, trochu soli a vody. Do této směsi dát uzené. Já vařím v tlakovém hrnci cca 45min (záleží na uzeném). Po té zahustím mlékem a moukou. Dochucuji jen solí a max. přidám půl lžičky cukru (ale jen pokud to dělám pro menší děti).

Jediná příloha, která nám chutná je mačkané brambory s osmahnutou cibulkou.

U nás milují všichni :-) Dobrou chuť!