VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky nakrájené cibule a potom přidáme na plátky pokrájené houby (čím víc, tím líp, já jsem dala plnou mísu) a 10 - 15min dusíme.
Do tlakáče dáme maso s cibulkou a osmažené plátky vepřového masa, zalijeme vodou (ne moc, ale aby bylo maso potopené) a 10 - 15min vaříme (podle tloušťky plátků masa).
Po vytažení z hrnce je masíčko krásně měkké. Vzniklý sosík nemusíme už upravovat, má výbornou chuť a je hustý (mouka z osmahlého masa nám ho v tlakáči zahustí). Pokud by byl sosík moc hustý (já dávám opravdu hodně hub), tak můžeme podle potřeby ještě přilít trochu vody, případně dát trochu bujónu (kdybyste rozředili moc).
Jako příloha se hodí snad úplně všechno - rýže, brambory, těstoviny, hranolky.