JÁTRA na víně se zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka.Podléváme č.vínem.Když jsou játra měkká přidáme grilovací koření a sojovou omáčku.Nakonec přidáme zeleninu.
Podáváme s pečivem,nebo hranolky či rýží.

suroviny
Orestovaná játra přiklopíme pokličkou,dusíme a podléváme č.vínem