Dršťková polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

-1 kg předvařených drštěk -2 l vody -1 cibule - 2 lžíce sádla -4 hodně vrchovaté lžíce hladké mouky -1 kostička hovězího masoxu -1 vrchovatá lžíce sladké papriky -2 lžíce majoránky -podle chuti sůl, pepř, česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Dršťky nakrájíme na proužky a 2x je po deseti minutách vyvaříme ve vodě. Do druhé vody je dáváme propláchnuté a vodu osolíme.
Propláchnuté dršťky si zatím dáme stranou.
V hrnci si rozpustíme 1 - 2 lžíce sádla (lepší je 2), přidáme rozkrájenou cibulku, kterou zpěníme asi dvě minuty, přisypeme mouku a uděláme trochu hnědou jíšku ke které přimícháme sladkou papriku a téměř hned zalijeme vodou.
Přidáme masox, majoránku, česnek, pepř a trochu soli a hlavně také dršťky.
Polévku provaříme kvůli jíšce a aby se rozpustil masox (asi 5 minut) a podáváme.