Cake pops



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

upečený korpus, mascarpone

POSTUP PŘÍPRAVY

Tmavé - upéct korpus v dortové formě ( 100g másla, 110g cukru, 2 vejce, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, kakao, 1/2 lžičky perníkového koření, 1-1,5 zralého banánu, mléko dle pořeby - konzistence jako na hustý perník ), nebo jakékoli jiné těsto, které Vám chuťově vyhovuje. Na cca 30 lízátek, záleží na velikosti.\r\n
Vychladlý korpus rozdrobit, ručně spojit přidáním mascarpone - tak, aby těsto drželo tvar a nelepilo se, prostě akorát vláčné.\r\nKuličky tvořeny tvořítkem - dá se koupit v cukrářských potřebách- nejdou mi sice vyndávat, tak jak bych si představovala, musím je dotvořit v rukách, nicméně jsou všechny stejně velké.\r\nTyčinky těsně před napichováním na lízátka je potřeba namočit v rozpuštěné čokoládě, aby kuličky na tyčce držely. Poté jsem dala vychladit, aby čokoláda po namáčení tolik nestékala. Po namočení v čokoládě před jejím ztuhnutím sypáno různým zdobením. \r\nMísto mascarpone lze na spojení použít tzv.ganache (200g kvalitní čokolády, 100ml smetany na vaření) - smetanu přivést k varu, nalít na čokoládu a nechat povolit, poté vymíchat na hladkou hmotu.\r\n\r\n
Světlé - ty moc chutnaly dětem - obyčejné piškotové těsto, spojené rybízovou marmeládou a trochou mascarpone, máčené v bílé čokoládě.\r\n\r\n
V krabici na darování polystyren.