Smetanové řízky s houbami a rýží



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY

Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme, přidáme houby, zasmahneme a zalijeme vínem. Po částečném odpaření zalejeme smetanou, provaříme, dochutíme solí a pepřem a zasypeme bylinkami. Použila jsem petržel, koriandr a tymián. Omáčku můžeme přilít k masu, nebo přelijeme maso omáčkou až na talíři. Servírujeme s rýží.
Zdroj: Časopis Nejlepší recepty.