Smažený celer s cibulovou kaší



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Středně velký celer, sůl ,citronovou šťávu,1 vejce, hl . mouku ,strouhanku, olej na smažení Na kaši: brambory , mléko, máslo, sůl,1 cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Celer očistíme a nakrájíme na půl centimetrové plátky osolíme a pokapeme je citronovou šťávou(aby nezhnědly.)Necháme půl hodiny přikryté odležet-plátky zkřehnou. Pak je obalíme klasicky jako řízek :hl. mouka, vejce, strouhanka a usmažíme je pozvolna na oleji.
Na kaši si uvaříme osolené brambory (množství podle strávníků) do měkka-slijeme, přidáme lžíci másla a s horkým mlékem vyšleháme na jemnou kaši.
Cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji.
Na kaši dáme na talíři osmaženou cibulku a můžeme ještě posypat pažitkou, výborně doplní celerové řízečky a s okurkovým salátem je to náramná mňamka.