Vepřové kotlety na jalovci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném základu z obou stran přidáme pomleté nebo posekané kuličky jalovce,podlijeme a dusíme do měkka. Pak kotlety vyndáme ,přidáme zlatou jíšku z kousku másla a hladké mouky , podlijeme trochou vývaru ,přidáme koření divočina a provaříme, nakonec vložíme kotlety-prohřejeme a podáváme : s knedlíkem ,rýží, nám chutnají s bramborovou kaší.je to opravdová dobrota.