Celerový salát s pažitkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 větší celer, 1 cibule, pažitka, sůl, ocet, voda z okurek

POSTUP PŘÍPRAVY

Celer oloupeme, nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, dáme si vařit vodu (osolíme více), do vařící vody dáme povařit kostky celeru (cca 5 - 7 minut), poté scedíme a dáme vychladit. Cibuli nakrájíme na drobno, v hnci dáme vařit vodu s octem a do vařící vody dáme cibulku spařit (povaříme 5 minut), potom necháme v octové vodě vychladnout. Přecedíme, přidáme do misky k celeru, nakrájíme si pažitku, přidáme trochu vody z okurek.
Používám jako přílohu k masu místo brambor, celer má daleko méně KJ. Salát je chutný, a připomíná rakouský bram. salát bez majonézy.