Kuřecí řízek zapečený s volským okem a americkým bramborem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí řízky-podle počtu osob,vejce na každý řízek jedno,plnotučná hořčice,kečup,olej,pepř a sůl,strouhaný eidam\r\npříloha: omyté brambory,sůl,drcený kmín,olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Naklepeme si kuřecí řízky,osolíme a opepříme a z obou starn opečeme na oleji.Upečeme si z vajec volská oka. Řízky i z vypečenou šťávou dáme do pekáčku,každý potřeme plnotučnou hořčicí,na ni dáme volské oko ,potřeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme -do rozpuštění sýra.(trvá to zhruba 10 minut.) Omyté brambory nakrájíme na osminky,rozožíme na plech na pečící papír ,osolíme,pokapeme olivovým olejem a posypeme kmínem,pečeme do zlatova.(trvá to zhruba 20 minut). Kdo má rád tatarskou omáčku ,tak je k tomu výborná.