Malé bramboráčky s kuřecími játry-rychlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kuřecích jater ,1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 200g žampionů, půl skleničky(malé) sterilovaných kapií, sůl,pepř,olej Na bramboráčky: asi 6 větších brambor,200 ml mléka,česnek,dle chuti,sůl,pepř,majoránka,1 vejce,já přidávám 2 lžíce strouhanky,hladká mouka na zahuštění,olej na opékání

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si připravíme bramboráčky: do mísy nastrouháme najemno oloupané syrové brambory, zalijeme mlékem (aby nezhnědly), necháme asi 10 minut stát,pak slijeme část vody, přídáme koření ,vejce,utřený česnek,strouhanku a jeli třeba zahustit tak ještě trochu hl.mouky.
Na lívanečníku na oleji opečeme malé lívanečkay .Ty pak si uchováme v teple.(já si je před podáváním nahřeju v mikrovlnce).
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme játra pokrájená na menší kousky a na plátky nakrájené žampiony ,opepříme a vše osmahneme. Až budou játra opečená ze všech starn přidáme sterilovanou kapii-podusíme.Hotovou směs osolíme a rozdělíme k bramboráčkům.