Krém a modelovací hmota z marshmallow na zdobení



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balíček marshmallow dle požadované barvy, příp. gelová barva,++++HMOTA: na 8 větších bonbonů asi 1 lžíci citronové šťávy, cukr, olej na potření a škrob na podsypávání.+++KRÉM: 125 g bonbonů marshmallows, 50ml mléka, 125gmásla

POSTUP PŘÍPRAVY

KRÉM
Bonbony rozpustíme v teplém mléce. Pro urychlení můžeme nepatrně zahřát v mikrovlnce na nejnižší stupeň. Necháme lehce vychladnout (ne zcela). Ušleháme změklé máslo a pomalu ho vmícháme do rozpuštěných marshmallows bonbonů. Mícháme, pokud krém nebude hladký a potom ho necháme úplně vychladnout.
HMOTA
Bonbony dáme do misky vytřené olejem, pokapeme je citronovou šťávou ( nebude pak hmota tolik sladká), dáme rozpustit na nejvyšší výkon na cca 15 vteřin, rozpustíme,postupně přidáváme cukr a mícháme, míchátko máme také potřené olejem, mícháme, až je hmota kompaktní a je z ní "plastelína" , která se krásně tvaruje. Zabalená v igelitu vydrží.

Bonbony vždy rozpouštíme v misce, kterou rukou přetřeme olejem, aby se hmota nelepila.
Pokapané citronovou šťávou rozpouštíme při nejvyšším výkonu, raději po málo vteřinách a kontrolujeme, hmota u toho hodně nabude ( lepší hlubší nádoba).
Rozpuštěnou hmotu ev. dobarvíme na požadovanou barvu, přimícháváme cukr, čímž se zase hmota stává kompaktnější.
Postupně se nám "žvýkačka" přemění v příjemnou plastelínu.:-)
Krásně se s ní pracuje.
Na posypávání používám škrob, jde i cukr, ale toho už mi tam přijde dost :-)